حسین یزدجری رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران درباره ایده اولیه تشکیل این کنفرانس گفت: به دلیل مشکلاتی که امروزه برای حضور در کنفرانسهای بینالمللی برای ایرانیان به وجود آمده است، ما تصمیم گرفتیم اولین کنفرانس در زمینه غلات را در ایران برگزار کنیم. البته 15 سال قبل هم در ایران کنفرانسی منطقهای در این زمینه برگزار شده بود که در نوع خودش بی نظیر بود. بعد از آن ما خیلی نتوانستیم مخاطب بین المللی جذب کنیم اما این کنفرانس بین المللی که به ابتکار اتاق ایران و سوئیس با حضور بخش خصوصی، شرکتهای معتبر بینالمللی و شرکتهای دولتی برگزار میشود، میتواند بستری برای همکاریهای بینالمللی باشد.
یزدجری گفت: ما قبل از تصمیمگیری برای برگزاری این کنفرانس فکر میکردیم که شاید خارجیها از آن استقبال نکنند ولی تا به حال استقبال خیلی خوب بوده است. حدود 35 شرکت حامی این کنفرانس است. البته به دلیل حوادث آبان ماه برخی میخواستند حضور خود را در این کنفرانس منتفی کنند یا اینکه میگفتند اگر اینترنت مشکلی نداشته باشد، حضور خواهند اشت. به نظر میرسد با رفع مشکل اینترنت مشکلات قابل پیش بینی رفع شده باشد.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی صنایع آرد ایران تاکید کرد: ما قبلاً جزو کشورهای واردکننده غلات بودیم و هنوز هم یکی از کشورهای مصرف کننده هستیم. البته اخیراً در زمینه تولید گندم خودکفا شدهایم. البته این خودکفایی در زمینه کمی است. ما باید نقش و جایگاه خود را در زمینه کیفیت محصولات هم پیدا کنیم. در زمینه نهادهای دامی و دانههای روغنی ما یکی از واردکنندههای بزرگ هستم. اما این واردکنندگی از اهمیت ما در زمینه تولید غلات کم نمیکند. بخشی از جذابیت این کنفرانس در کنار صادرات و تولید، واردات نهادههای دامی است.
او تاکید کرد: محصولات آردی ما محصولات باکیفیت و خوبی است و ظرفیت صادرات بالایی دارد. اگر آرد ما کیفیت خوبی داشته باشد در هزینه تولید غذایی، شیرینجات توان گسترش ظرفیت داریم. در واقع کنفرانس به دلیل این تعادل در بخش صادرات و واردات و شرکتهای حاضر در این حوزه جالب خواهد بود.
یزدجردی درباره کیفیت آرد ایران هم گفت که آرد تنها زنجیره تولید غلات است که رعایت استاندارد آن اجباری است و باید آرد به لحاظ کیفیت و بهداشت استاندار مطلوب داشته باشد.
به گفته یزدجردی، 40 درصد گندم ایران کیفیت خوبی دارد؛ 30 درصد با کیفیت متوسط و 30 درصد گندم تولید شده کیفیت پایین دارد که برای خوراک دام مصرف میشود. ما نباید تعصب داشته باشیم که بتوانیم گندم وارد کنیم؛ ما باید از گندم با کیفیت دیگر کشورهای دنیا استفاده کنیم.
نظر شما